onsdag 2 januari 2013

Buzz och Sid hemma!

Vi åkte och hämtade hundarna i morse. Kunde inte vänta längre. När vi kommer dit och kliver in i huset ser vi två små hundar ligga i varsin korg bredvid varandra. Buzz och Sid (som vi nu beslutat oss för att döpa om Chinchin eller The Only One som han heter i passet till) tittar tyst (!) på oss och det tar en liten, liten stund innan Buzz har uppfattat vilka som klivit in genom dörren. Sedan blir det Buzz-tjut av lycka! Han yl av glädje och upphetsning, gör piruetter och krumsprång - och Sid hänger på.  Ungefär som om, okej, det är väl så här man ska göra då?! Allt har gått bra under vistelsen och båda hundarna har BARF:at. Buzz ser betydligt hälsosammare ut än när vi lämnade honom... Om det beror på att han inte lyckats tugga i sig så mycket, eller att GI-kosten helt enkelt bara bantat ner honom i alla fall förtäljer inte historien. Han har motionerats ordentligt under tiden, men motionerad blir han ju annars också. Sid har fått ytterligare hull och ser riktigt vettig ut. I fortsättningen tänker jag försöka servera mycket mer rått kött till hundarna, för det verkar de bara må bra av. :-)

Pensionatägarinnans positiva inverkan (både mentalt och fysiskt) på hundarna är inspirerande och jag kände mig plötsligt lite gladare och nöjdare med hela situationen. Det kanske inte var så dåligt att Sid fick "börja om" hemma hos ett hundproffs trots allt? Han vekar ha "vuxit" på bara två veckor. Han känns med ens lite stabilare och coolare. Eller så är det jag? Just nu känner jag mig mer tillfreds än tidigare. Idag känns det som att jag för första gången ger Sid en helt ärlig chans - och jag tror att han kommer att ta den! :-)
Vi har promenerat hundarna både tillsammans och var och en för sig idag. I eftermiddags fick Buzz ta en joggingtur med dottern, medan jag tog en runda med Sid på egen hand. Det gillade Sid inget vidare... Han talade tydligt om att han saknade hundsällskap och ömsom vägrade gå, vände om, och försökte springa hem. Promenaden runt kvarteret som vanligtvis tar ett par minuter tog nu över tjugo. Fast det var lite kul också. En lagom utmaning första dagen hemma.

Men säg den glädje som varar för evigt? Buzz har idag haft blodig diarré. Veterinären har stängt på onsdagseftermiddagar och Buzz är väldigt pigg och glad, så jag avvaktar tills i morgon. Men i morgon bitti bär det av oavsett. Hoppas att det "bara" är en irriterad tarm, kanske p g a foderbytet? Fast nog hade de väl sagt något om han bajsade blod tidigare???

Dagens positiva hundtankar:
 • Det kommer nog att funka det här med Sid!
 • Buzz verkar glad över hundsällskapet :-)
 • BARF - vilken grej
 • Bara tre skall från Sid idag. Han verkar larma vid alla ny ljud, men struntar i dem när ha känner igen dem. Känns lovande.
 • Sid är en riktig, riktig kelgris. Gött!
Dagens inte fullt så positiva hundtankar:
 • Men vad f-n, blod i Buzz avföring. Måtte det inte var något allvarligt.:-(
 • Sid är nog längre än han är hög? Inte sååå snyggt...
 • Sids päls är lite strävare än Buzz. Liknar mer svinborst. Får man ha det så?  :-/
 • Den vackra kinesgången som Sid skulle besitta liknar mer spattigt, stelbent småspring. Har de aldrig sett vacker kinesgång (sådan som Buzz har)?

6 kommentarer:

 1. Du ser ut att ha fullt upp en tid framöver :-) Hoppas allt är bra med B!

  SvaraRadera
 2. Sid, så bra namn! Vilken spännande dag ni har haft!
  Låter nog som lilla Buzz får leva på skonkost ett tag. Nu vore ni verkligen värda ett par lugna, mysiga dagar tillsammans utan problem.
  Vi följer er med spänning.
  Kram Melodys matte

  SvaraRadera
 3. Bra att det blev Sid, passar hur bra som helst!
  Hu så bra att det blev ett bra möte med hundarna
  Kram

  SvaraRadera
 4. Härligt! Damerna mår också bra av BARF. Har svårt att tro att det kan ha ngt med diarrén att göra.
  Jag tror också att det kan ha varit en bra omstart för lille Sid att vara på ett ställe med fasta rutiner och lugn o ro.
  Det är ju inte så konstigt att han tyr sig till Buzz, det kommer att gå över. Och det är iu inte alla kineser som har den vackra flytande gången, Nemi går ungefär som du beskriver Sid... Därför satsar vi på komiska freestyleprogram där den blir en tillgång...
  Lycka till nu!

  SvaraRadera
 5. Mysigt att grabbarna har funnit varandra så där på en gång. Nu kan du ju i lugn och ro prägla den lille Sid.
  Kan ju vara en tillfällighet att han fått diarré.
  Önskar Er lycka till och puss på kineserna :)
  KRAM

  SvaraRadera
 6. Hoppas magen lugnar ner sig snarast så ni får lugn och får lära känna varandra alla! Det är så spännande med Sid!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)