onsdag 16 januari 2013

Jäkla salt och övernitiska tyskar!

Tyskarna fullkomligen älskar att salta bort snö. I natt har det kommit 3-4 cm och den snön MÅSTE bort. FORT. Tidigt på morgonen är varenda tysk ute och skottar eller sopar. Sedan slänger de på salt i större mängd än den nederbörd som fallit. De är totalt GALNA!

Kolla bara in trottoarerna på vår gata.
 1. Trottoaren närmast till vänster: Vår trottoar. Snabbt avskrapad med snöskyffel, trots att det knappt finns någon snö att tala om... OSALTAD
 2. Trottoaren längre upp till vänster: Trottoaren utanför våra hyresvärds föräldrars hus. ALLTID nyskottat oavsett snömäng och tid på dygnet. En centimeter eller en meter är egalt. Suck. SALTAD
 3. Trottoaren närmast till höger: Uuuups. Barnen har inte varit och hjälpt den gamla damen ännu. Men vänta bara. Det kommer snart att vara snöfritt med hjälp av SALT, så som det brukar.
 4. Trottoaren i mitten till höger: Borstat två gånger redan och SALTAT efter att snön redan är borta!
 5. Trottoaren högst upp till höger: SALTAD igår kväll när det föll några flingor och SALTAD i morse igen för säkerhetsskull...
Ni fattar va? Ser ni snömängden på vägen då? Oroa er inte. För en stund sedan kom en snöröjningsmaskin som skrapade vägen och SALTADE!!!!

Och fastän min mormor (och min bloggföjare Oumberlige Peter) nu börjar tröttna ur på allt hundsnack så måste jag bara få berätta att Buzz gnydde och Sid nästan skrek av "svid" när vi skulle gå genom byn i morse. En hund kan man bära, men två - ja det bara går inte. Och Buzz fattade inte varför jag försökte få honom att gå där det var snö när det fanns helt snöfria trottoarer ...

Jäkla SALT och jäkla övernitiska tyskar. Ja, nu har jag fått det sagt en gång till. Känns skönt.

5 kommentarer:

 1. Stackars hundar. Här är det så vitt och fint med varken salt eller sand. Krama de små vovvarna från mig.

  SvaraRadera
 2. Ibland måste man ryta till. Precis som om sinnet lättar lite.
  Jag hatar också salt. Här är de lite "klokare" och sandar.

  SvaraRadera
 3. Jag kunde ha sagt exakt samma ord här om Ystadborna. Salt och åter salt. Bara de pratar på TV om minusgrader eller att det ska komma några snöflingor så kör de ut med saltbilen, rullar små vagnar över gångbanor och trottoarer som vräker ut salt. Finns inte en chans att gå på stan med hundarna.
  Nu har jag lyckats hitta några husägare som bara skottar sina trottoarer, så jag bär en hund dit under var arm, och så får de gå en sträcka. Så bär jag dem igen förbi nästa gata tills jag kommer till nya förståndiga husägare. Vilka trista promenader det blir och så slutar det i duschen hur jag än beter mig.
  Idag åkte vi ut till landet för att de skulle slippa detta salt!
  Kanske vi bor för nära Tyskland?
  Jag som kommer Mälardalen är van vid att man sandar!
  Ha det gott!
  Melodys matte

  SvaraRadera
 4. Vi är också trötta på salt - jag bär Zelda som har känsligare tassar än Nemi där det är som värst, eller sätter på henne tasskydd vilket fungerar (vill inte kalla dem skor...)

  SvaraRadera
 5. Salt slipper vi på landet, tyvärr även sand. Svall-is är mer vår melodi!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)