onsdag 15 februari 2012

Efter sex kilos "förlust" - Några nya delmål på vägen

Det ska ju vara bra att sätta upp några delmål på vägen när man går ner i  vikt har jag hört. Därför har jag här formulerat några som känns (nästan) uppnåeliga

Delmål:
 1. Gå ner 1 kg så att min vikt passerar jämn femtalssiffra
 2. Gå ner 1,5 kg för då är jag bara överviktig
 3. Gå ner 3 cm till i midjan för då har jag inte längre ett ohälsosamt midjemått (började på 93 cm, är nu på 85 cm och ska till 82 cm)
 4. Gå ner 3 kg för då är jag nere på en vikt som jag hade senast för fem år sedan.
 5. Gå ner 6 kg för då har jag precis passerat en tiotalssiffra på vågen (där var jag typ för sju år sedan). Då är det dags att ta fram och prova Armani-jeansen jag köpte i Belgien på loppis (men som jag tyvärr aldrig kunde knäppa) och den skitsnygga grå Gant-kavajen som jag heller aldrig kunnat ha...
Sedan finns det ju andra mer långsiktiga delmål som hade varit kul att uppnå men som jag inte hyser någon större förhoppning om ... Dem tar vi i nästa steg, om jag mot förmodan skulle lyckas med de första fem delmålen. ;-)

11 kommentarer:

 1. Med hjälp av små steg kommer man också framåt...

  SvaraRadera
 2. Det låter bra men behöver du verkligen gå ner så mycket?
  Jag vet inte hur gammal du är, men samma vikt som för sju år sedan kanske inte är lika hälsosamt som för sju år sedan?

  SvaraRadera
 3. Tja, jo. Man kan väl enkelt sammanfatta det med att min vikt kanske inte ens var riktigt hälsosam för sju år sedan... Men tack för din omtanke. Det är inte alla som har ett sunt förhållande till sin vikt. En del tror att de ska se ut som tonåringar. Men, alltså, jag har helt realistiska mål som dessutom kommer att vara bra för min hälsa. Det är i alla fall det jag försöker motiver mig med.

  SvaraRadera
 4. Härligt att läsa dina viktinlägg...jag ler lite för mig själv då...missförstå mig rätt...men ser fram emot en bikinibild till sommaren utan färg i ansiktet och utan desperat blick!
  Själv sitter här jag vid datorn inne på min andra semla....mandelmassan är juvlig! (ler)
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Stor Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
 5. Åh! Grattis! Du är ju superduktig i din strävan! Lycka till med resten!

  SvaraRadera
 6. Vad du är duktig Åsa. Själv åt jag 2 vaniljhjärtan i går på Alla hjärtans dag och skall snart äta ett till. Jag tror inte det är en bra idé om man vill gå ner eller hålla sin vikt. Men jag har i alla fall skottat en massa snö idag.
  Stor kram till dig.

  SvaraRadera
 7. Mycket klokt! Kämpa på. Det känns alltid lite lättare att nå delmål än att blicka långt fram.

  SvaraRadera
 8. Du är så duktig att du sätter upp bra delmål, jag har bara satt upp ett delmål så länge.
  Det känns avlägset just nu, då förkylningen med feber härjar i kroppen och varje muskel och lederna verker som eld i mig.

  SvaraRadera
 9. Grattis till nedgången:) delmål är bra;) fast bästa viktminskningstipset är att hitta en målbild, på en själv eller nån som har den vikten man vill ner till. Sen visualisera det inom sig..
  Det får hjärnan att "tänka om" lite. Att släppa taget, och tänka att man redan är "där", inte göra avkall på allt gott i livet fick mej äntligen ner till faktiskt samma vikt som för tio år sen!;)
  Å jag hade testat allt innan..visserligen kan det fb hårda landet-livet bidra till att jag rasat ner med. Märkligt, för jag äter mer än någonsin, men undviker tankar om att jag inte borde...
  Det fula i kråksången dock är att jag inte har nån förändrad självbild när jag ser i spegeln:( jag känner mej exakt likadan som för 23 kilo sen,
  är väl konstigt? Jag trodde att jag skulle bli lyckligare om jag var smal,
  men smal är bara en yttre faktor som mer är ett konstaterande än något som påverkar självkänslan på sikt..

  fast det ä förbaskat skönt att släppa alla tankar om bantning när det nu ä avbockat på listan:) mörgonkaffeskål!

  SvaraRadera
 10. 93 till 85 i midjemått - det måste märkas på kläderna! Grattis!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)