tisdag 7 februari 2012

Svinkallt i Frankfurt

I morse var det 16 grader kallt när Buzz och jag gick vår morgonpromenad. Tack vare dubbla hundoveraller och en extra schal runt Buzz huvud, den låga luftfuktigheten och att det var vindstilla gick det hyfsat bra ändå. Men det blev en power walk som heter duga. Rundan som tar minst 40 minuter varje morgon avverkades på dryga halvtimmen. Nu har det börjat blåsa och snöa, så kvällspromenaden lär ju knappast bli så där särskilt angenäm. Förra våren i Belgien började krokusen blomma vid den här tiden. Skiljer närmare 30 grader i temperatur också... Jag hade nog hoppats på en tidig vår här i Tyskland med. Men ljuset är i alla fall tillbaka, både på morgnarna och på kvällarna. Just nu skymmer det här och ännu är det alltså inte mörkt.

Maken var bota nästan hela förra veckan och denna vecka ser inte ut att bli så mycket bättre. Sena kvällar mest hela tiden. Skittråkigt faktiskt.

4 kommentarer:

 1. Men det var ju för väl att du får en skopa väder-elände också. Jag minns som sagt förra året, när vi var begravda i tjugo meter snö i flera decennier, och du kvittrade om våren och blommor och plusgrader.

  Nu känns det lite mer rättvist.

  *skrattar*

  SvaraRadera
 2. Stackars Buzz!
  Här hade vi minus 23 härommorgonen.
  Vi har dock till vår stora glädje besök av "kåltrasten" varje dag.
  Kram

  SvaraRadera
 3. I mars brukar våren dyka upp i Tyskland...ha tålamod!
  Dessutom är det ovanligt kallt överallt i Europa. Normalt är det inte. Var tvungen att packa in mig rejält när jag gick ut.
  Bilen pajade (ledningarna frös) och blir just nu hembogserad :-(
  Ja, jag längtar till mars.

  SvaraRadera
 4. Jadu...vintern är inte rolig om man är naken kines...

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)