tisdag 19 juni 2012

Kladdkaka - a pice of cake?

I går skulle vi för ovanlighetens skull baka något gott - en kladdkaka som vi skulle kunna äta framför tv:n när vi såg på fotboll. Jag har VÄRLDENS bästa och lättaste recept som jag en gång fått av min svärmor (och var hon fick det ifrån har jag ingen aning om).

Ingredienser
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg

Smält smöret i en kastrull. Rör därefter ner alla ingredienser i kastrullen, så sparar du en massa disk. Sist rör du ner äggen, så att de inte råkar koagulera för att smöret fortfarande är för varmt.

Ta gärna hjälp av ett stycken söt dotter!

Provsmaka!

Häll smeten i en form och grädda ca 30 minuter i 175 graders ugnsvärme. Pudra gärna florsocker över och bjud med vaniljglass eller vispad grädde!







Här skulle så slutligen en vacker bild på vår kaka finnas. Tyvärr glömde dottern att ta ut kakan (jag rastade hunden) i tid... Det som började så bra slutade med en bränd och stenhård kaka. Så om ni ska testa receptet - kom ihåg att ta ut kakan i tid! :-)

Bantningstips: Lämna kakan i ugnen minst en timme och släng den sedan i soporna! ;-)

6 kommentarer:

  1. Jag tror jag lyssnar på det där sista tipset faktiskt!! Jag har gått upp 7 kg(!!) sen jag blev inlagd....

    Söt dotter du har :-)

    SvaraRadera
  2. Snacka om en berättelse med oväntat slut :-)
    Hoppas glassen och grädden var goda i alla fall!

    SvaraRadera
  3. Haha...jag tar nog också tillvara på bantningstipset.

    SvaraRadera
  4. Fast det blir ju inte lika gott då...;)

    SvaraRadera
  5. Så mycket jobb och inte få njuta av den! Vilken osis! Du går väl inte iväg och rastar hunden nästa gång?!
    Kram

    SvaraRadera
  6. Perfekt! Den skall mina döttrar få baka nu i eftermiddag, när det är "klass 1 regn och blåst" utanför köksfönstret!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)