lördag 16 februari 2013

Lördagseftermiddag

Sonen har en kompis från Belgien på besök. Dottern är inne i Frankfurt tillsammans med ett par kompisar. Själv sitter jag här och slappar efter en intensiv vecka med brorsan och hans familj och en 1,5 timmes lång regnpromenad tillsammans med maken och hundarna genom skog och mark. Vi har ätit så mycket restaurangmat denna vecka att jag just nu föredrar en kopp te och en ostsmörgås framför den finaste galamiddagen. På några få dagar lyckades vi äta både koreanskt, kinesiskt, indiskt, turkiskt och tyskt. Slå det ni om ni kan! ;-)

Ikväll blir det fläskfilégryta med rotsaker och syltlök innan vi tittar på Melodifestivalen. Det är så himla kul att kunna se lite svensk tv ibland. :-)

Just nu saknar jag:
  • En svensk dagstidning
  • Fysiska kollegor
  • Mina målarkompisar i Waterloo
  • Inspiration
  • En promenadkompis
  • Mammas bullar
  • Våren
Och så vill jag skicka en särskild hälsning till min mormor som läser min blogg. Hörru mormor, jag skulle vilja få det där receptet på "sockerkaksliknande tjocka pannkakor" som du steker i stekpannan och sedan vänder i strösocker och kanel! Tror att scouterna gör något liknande utomhus. Kanske det är någon annan som vet vad jag menar? Har inte ätit dessa sedan jag var liten, men skulle vilja kunna göra dem till mina ungar/tonåringar nu.

9 kommentarer:

  1. Jag har hittat receptet själv tror jag!

    KRABBELURER
    1 ägg
    1 dl socker
    1 dl mjölk
    3 dl mjöl
    1 tsk bakpulver
    1-2 tsk vaniljsocker

    + smör att steka i + ev. lite extra socker

    SvaraRadera
  2. Krabbelurer? Nu undrar jag från vilket landskap de kommer ifrån?
    Aldrig hört talas om, men det låter riktigt smarrigt.
    Här älskar vi amerikanska pannkakor!
    Melodifestivalen ser vi också på, men varvar låtarna med några bloggbesök.
    Kram
    Melodys matte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tror att det är lite som amerikanske pannkakor kanske. Ser du någon skillnad i receptet?

      Radera
  3. Jamen titta! Ett recept som skulle kunna fungera även för oss som inte är så händiga i köket. Vore kul att överraska med något hembakat/stekt. Tack!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instruktionerna var ju inte så utförliga. Tror man vispar/rör ihop smeten precis som pannkakor. Sedan häller man en "klutt" i stekpannan och bryner på båda sidor. Krabbeluren vänds i strösocker och ev. kanel. Färdig att äta! Serveras gärna med en servett runt.

      Radera
  4. Sockerkaksliknande pannkakor i stekpannan... hmmm det lät spännande- vi vil smaka!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Se mina kompletterande instruktioner ovan. Vet ej om jag talar sanning eller ej, men det lär vi kanske upptäcka... ;-)

      Radera
  5. Här kommer värsta skrytinlägget: testade receptet, använde glutenfritt mjöl, det blev en stel smet som knappt gick att röra. La till ett ägg och en till dl mjölk plus litet extra bakpulver - stekte - det blev jättegott!!!! Åt med blåbärssylt.
    Kompisen som blev bjuden kom ihåg mitt senaste försök att baka - det var för flera år sedan, och skulle ha blivit en morotskaka...

    SvaraRadera
  6. Hej!

    Kan det vara fattiga riddare? http://www.arla.se/recept/fattiga-riddare/

    Ante

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)