måndag 30 januari 2012

Änderungsschneiderei

Idag gick jag till skräddaren i byn för att få hjälp med lite småsaker. Makens rock hade tappat en knapp och den satt så till att det var svårt att sy i den själv (vilket min make faktisk brukar göra själv annars!). Fodret satt liksom i vägen och så är ju tyget ganska tjockt. Sedan hade en söm i favoritslipsen gett med sig. När jag ändå gick dit tog jag med mig mina byxor som blivit liggande också. De saknade båda knapparna i midjan och så hade gylfen gett upp. Jag lämnade in kläderna vid 10-tiden på förmiddagen och hämtade upp dem strax före sex ikväll. Kostnaden uppgick till hela 10 Euro. Och så lämnade jag 3 Euro i dricks.

Från och med nu tänker jag inte sy i en kapp eller laga ett endaste hål i några kläder. Det känns ju som om det vore gratis för sjutton!!!

4 kommentarer:

 1. Oj det kändes som en bra affär!

  SvaraRadera
 2. Det är ju dom där tjänsterna som i princip inte existerar i sverige, så man har liksom glömt bort att det går att göra så!

  SvaraRadera
 3. I min lilla stad finns det också en sådan möjlighet att få sina kläder lagade. Menar de skall ju också ha något att leva av! Fortsätt sånn, annars blir det väl med den som med musteriet som stängde precis som ni kommit dit... kram.

  SvaraRadera
 4. Det verkar finnas en hel del saker som är bättre hos er än här. Att byta dragkedja i byxor är ju inget man längtar efter direkt.
  Kram

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)