tisdag 3 januari 2012

Träning och mat ska leda till en ny "traumfigur" (drömfigur)

Idag var jag och "elektrifierade mig" (tränade) för första gången på året. Jag talade med min personliga tränare (40 min/vecka...) och sa att i år skulle jag gärna vilja ha den där "traumfigur" som de talar om i sin reklam. Okej sa han. Nästa vecka tar vi tag i maten. Ingen idé sa jag. Som tjock vet jag exakt vad jag ska äta och inte. Det är bara det att jag inte följer den kunskapen... Men han fick mig på andra tankar. Jag berättade att jag småäter, men oftast äter hyggligt bra mat annars. Jag hetsäter inte, även om portionerna nog blivit större med åren. Men i min ensamhet plockar jag i mig lite smått och gott mest hela tiden. Okej sa han. Då ska vi titta på hur du åt 2,5 timmar innan du börjar stoppa i dig. Problemet för dig är att genom fel sammansättning på dina måltider får kroppen det där onödiga suget. Jag ska hjälpa dig att hitta ett sätt att bli av med det! Okej... Nästa fredag börjar vi. Får se om det där utlovade miraklet inträffar. Känner mig ganska skeptisk, men är man desperat så är man...

10 kommentarer:

 1. Spännande! Skall bli kul att följa!

  SvaraRadera
 2. Det behövs ingen psykolog för den analysen.
  Den blomstertid nu kommer....med lust och fägring stor. Ja du ser ju själv svaret i orden,
  de finns där, kommer, lust och stor!
  Svårare än så behöver det inte bli! (ler)
  Kram ifrån Oumberlige Peter!
  PS: Allvarligt nu, det är en djägligt fin text om än kanske lite uttjatat, men orden om "livet och kräleken" finns där! Här ska sjungas!
  Kanske det trista vädret försvinner! DS

  SvaraRadera
 3. Tänk att inte ens stava rätt på ett sådant vackert ord som kärlek, nu måste jag sluta skriva så slarvigt och fort! (ler)

  SvaraRadera
 4. Ah, tack för att du hjälpte mig tyda texten Oumberlige Peter! Det där med sånger är kanske inte så dumt ändå. I stället för drömtydning blir det sågtexttolkning... Kärlek eller krälek, det måste väl vara samma sak? ;-)

  SvaraRadera
 5. Småätande i ensamhet - jotack, jag vet! Håller tummarna för att det ska fungera så du når din "traum" :)

  SvaraRadera
 6. Jag förstår inte alls. Vaddå småäter?
  *tar ett chips till*

  SvaraRadera
 7. Vad spännande. Hoppas det hjälper mot sötsuget då. De där "experterna" brukar ha bra koll! :-)

  Hoppas inte du tog illa vid dig av mitt inlägg? :-(

  SvaraRadera
 8. Samma problem här..småäter mellan måltiderna som inte mättar tillräckligt. När jag skärper mig och äter ordentlig och mättande mat så försvinner suger däremellan, absolut. Men det är ju så trååååkigt! Att inte få moffa i sig hela tiden alltså.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 9. Mmmmmm. Man vet ju inte ens om man vill sluta med småätandet... Fast det börjar kännas nödvändigt. Detta år fyller jag 44 år och har varit överviktig i 15 år. Skulle vara skönt att få hitta tillbaka till en åtminstone en mer hälsosam normalvikt.

  SvaraRadera
 10. Dela med dig av det där med hur man äter för att stoppa suget! Jag vill bara äta, äta, äta hela tiden...

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)