söndag 1 januari 2012

Dagen efter... eller den först dagen på resten av ditt liv

Överfull soptunna
Tom flaska.
I natt upplevde vi de mest spektakulära nyårsfirande någonsin. Millennieskiftet i Västerås - släng dig i väggen! Tyskarna kan det här med att fira jul, men de verkar nästan ännu bättre på att fira nyår. Aldrig tidigare har vi sett ett sådant fantastiskt fyrverkeri. Det började bli riktigt intensivt vid kvart i tolv och fortsatte sedan fram till efter ett på natten. Mängden raketer både imponerade och förskräckte. Vår lilla by har inte särskilt många invånare, men de brände raketer för hela Frankfurts befolkning kändes det som... Antingen har folk alldeles för mycket pengar, eller så är det högkonjunktur. Eller kanske både och? I annat fall måste de nog leva på vatten och bröd fram till i sommar. Raketröken låg tung över byn samtidigt som alla kyrkklockor klämtade. Feststämningen gick det absolut inte att ta miste på. När vi gick en runda genom byn var det DRIVOR med utbrunna fyrverkerier nere vid torget. Tänkte ta bilder på dessa drivor när jag rastade hunden i morse, liksom för att illustrera mängden. Men se, där var tyskarna snabbare och effektivare än jag hade anat. Redan på morgonen var det mesta bortstädat. Typisk tysk effektivitet och "ordnung". Fast det är ju egentligen bara positivt. Tyskar verkar generellt sett  vara väldigt duktiga på att hitta anledningar till att festa, men de är minst lika bra på att städa upp och göra fint efter sig. Lite spår efter nyårsfirandet gick dock att hitta vi halv tio på morgonen.
Det här är INTE drivorna jag pratade om. Detta är bara en fis i rymden...
Soporna insamlade i väntan på upphämtning. Buzz passar på att lämna en signatur.
Nyårsfirandet är över för denna gång. Bilden får illustrera detta rent symboliskt.
Sedan tog tyvärr kamerabatteriet slut. Nu misstänker jag att allt redan är borta och allt är snyggt och fint igen. Jag gillar tyskarnas ordning!

5 kommentarer:

 1. skicka hit en tysk te mej då, här hemma ä det oreda och jag är lat idag.:) go fortsättning kära du!;)

  SvaraRadera
 2. Känner igen skiten på vägarna - så såg hemvägen ut inatt.
  Konstigt nog tycker jag tvärtom - att raketerna är häftigare och större i Sverige. Här känns allt så "fjuttigt". Mycket men smått liksom. Men tänk vad mycket pengar som bara går upp i rök...
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Visst kan man tycka att det är onödigt mycket pengar som bara går upp i rök, fast visst är det tjusigt...

  SvaraRadera
 4. oj och jag som tyckte att grannarna hade skräpat ner alldeles förfärligt på morgonen efter sitt fyrverkeriande ... men det såg ut som det som du tyckte var en "fis i rymden" ;-)

  Gott Nytt År! Jag ser framemot att få följa dig även detta år!

  SvaraRadera
 5. God fortsättning! :-)
  Fyrverkerier är fint, fast jag tror aldrig jag skulle få så mycket pengar att jag skulle lägga det på raketer - snacka om fis i rymden :-D

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)