måndag 19 augusti 2013

Bekymrad - inte rumsren

Sid är inte rumsren! Jag har haft problem hela våren med att Sid inte är helt pålitlig. Han har framförallt smugit iväg på nätterna och gjort sina behov på golvet någonstans och så har han kissat in dotterns säng när hon inte stängt dörren till sitt rum. Hela semestern hände bara EN olycka på tre veckor (mig veterligt) och det var en dag det regnade och sonen inte gick ut med hunden som lovat. Tillbaka i Tyskland var han först "torr". Sedan flyttade den nya lilla hunden in...

Sedan Leo kom hit har Sid kissat inne ett par gånger (inte markerat, mer mitt på golvet) och i natt när det regnade vaknade han och gick in på sonens rum och "la en kabel" mitt på golvet. Sedan gick han tillbaka och la sig i min säng. Va f-n! Till och med Leo kniper hela nätterna, även om det händer en olycka lite nu och då dagtid (typ en gång varannan dag = ungefär som med Sid just nu...). Men Leo är bara 4,5 månad. Sid är 16 månader.

Sista rastningen i trädgården sker ofta mellan kl 22-23 och första rastningen i trädgården sker oftast vid 7-snåret på morgonen. Däremellan rastar jag mina hundar 1,5-2 timmar varje dag fördelat på 4-5 promenader. De har tillgång till trädgården på dagarna. Vad gör jag för fel???

I morse såg jag framför mig en 15 år gammal Sid - fortfarande inte rumsren. Det var inte skoj...
Fast jag älskar honom ändå - min gulle-Sid!

12 kommentarer:

 1. Om det bara händer på nätterna så kan du ju skaffa dig en stor bur som han kanske kan sova i. För jag tror inte att han kommer att göra sina behov i buren eller så kanske ni kan stänga dörren till sovrummet och han sover inne hos er för då hör ni kanske om han vaknar och går upp

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr känns det ju inte som att det BARA är på nätterna... Men å andra sidan slipper man åtminstone en stressfaktor. Jag hatar att sova med stängd dörr, därav ett av problemen. Jag tror nämligen inte heller att han skulle göra det i sovrummet. Sedan har jag ett konstigt förhållande till burar. Kanske för att jag själv är lite klaustrofobisk, vad vet jag. Men jag måste nog hitta på något bra arrangemang nattetid hur som helst.

   Radera
 2. Jag har haft problem med mina nakna också....tagit låååång tid. Ella kan faktiskt göra en olycka inne nu också även om hon är fyra år. Inte ofta, men det händer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med Buzz hände det bara riktiga olyckor, alltså när han hade diarré eller så. Olyckor av den typen är ju svåra att komma undan. Men Sid tycker att det funkar lika bra inne. Nästan. Tänkte börja föra dagbok för att se hur ofta det egentligen händer, när och var.

   Jag har hört tidigare att kineser kan vara svåra att få rumsrena, men alltså - jag fattar inte hur folk står ut...

   Radera
 3. Lille Sid! Du får nog räkna med tre steg framåt och ett steg bakåt med honom ytterligare en tid. Hade det varit jag hade jag gjort som Sofie föreslår - skärpt bevakningen, behandlat honom som en valp ett tag, låtit honom sova i bur eller valphage. Kan kännas hårt, men det är ju för hans eget bästa - det sliter ju hårt på relationerna när rumsrenheten sviktar... Även för Leos skull, eftersom han gissningsvis anser att allt Sid gör är rätt och riktigt.
  Även här händer det olyckor, så det hänger inte på nakenheten. Nemi tar inget eget ansvar för att komma ut om det blir bråttom, i motsats till Zelda som säger till, så om jag inte själv är alert kan det fortfarande hända olyckor (fast mycket sällan), dock lyckligtvis aldrig på natten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså, bevakningen är skärpt sedan länge kan man väl säga. Men Sid lyckas ibland ändå smita iväg och pinka någonstans där vi glömt en dörr öppen eller så. I går kväll markerade han på dotterns skolväska med alla hemläxor i. Hon blev inte så glad... Så jag får nog ta tillbaka det där med att han inte markerar. Kanske är det kanske just det han gör ändå? Men jag har inte hittat pölar vid stolsben eller dörrposter som tidigare, utan det har varit sängkläder som blivit nedkissade. Bajsade gjorde han här om natten och den typen av "olycka" har "bara" skett om vädret talar emot att gå ut.
   Jag känner mig jätteorolig för att lille Leo snart ska känna att han måste markera sitt revir han med. Trots att han bara är 4,5 månad gammal markerar han redan för fulla muggar utomhus.
   Just nu sitter jag och funderar på om jag skulle ha köpt en tik i stället... Dags att vara efterklok. Nu. Kanske hade inte Sid behövt markera då? Sid var ju "torr" hela sommaren när han inte hade något annat (hanhunds)sällskap.
   Djuuuuuup suck.

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Låg och tänkte på det i morse. Ja. Det kanske får bli det ett tag framöver. Så vi hinner tvätta och skura ifatt... Men tyvärr löser det väl inga problem på lång sikt. Låg också och fantiserade om att skvättskyddet skulle ringa och ge en liten stöt exakt när hunden kissar. Då kanske han skulle sluta? Fantiserade *förtydligande*.

   Radera
 6. Jag tror nog att ett stänkskydd även kan vara en del av en långsiktig lösning - det gäller ju att bryta en (o)vana, och att få Sid att uppmärksamma när han kan och när han inte kan kissa. Inne: går inte. Ute: går bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror du på riktigt att han kommer märka skillnaden? Inne: går inte. Ute: går bra!

   Radera
  2. Känner att jag kanske måste förtydliga mig där... För i så fall är det ju verkligen värt ett försök menar jag! :-)

   Radera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)