söndag 11 augusti 2013

Connors första bad...

...gick inte helt lugnt till. Därav ingen bild. Uppfödaren hade varnat att han skriker som en stucken gris och det gjorde han verkligen. Plus att han sprattlade som en galning! Jag stålsatte mig med vänlig bestämdhet, lugn och tålamod. På slutet lugnade han ner sig, tystnade och lät sig tvålas in och sköljas. Phuu. Någon stukad hund blev det inte. Han kom in i badrummet strax efter tvångstvagandet och var lika glad som vanligt. Några större men verkar han alltså inte fått av behandlingen. Nu ska det bli spännande att se hur det går nästa gång. Blir det värre, eller kommer det att gå lättare? Snart måste jag trimma honom för första gången också. Han lär ha skrikit lika mycket över detta. Jag har redan nu en strategi att bara börja med att sätta på trimmern bredvid honom och om det visar sig gå bra tänker jag sätta trimmern mot huden bara. Inte klippa första gången. Får ser hur det kommer att gå

Var jag verkligen tvungen att tvätta honom så snabbt inpå hemkomsten kanske någon undrar. Jo, det var jag. För på varje ställe Sid pinkar på vill Connor också pinka på. Detta innebär att Connor tränger sig in under den pinkande Sid och resten kan ni säkert räkna ut själva... Dessutom ville jag förstås ta reda på hur illa det var med tvättningen. Det är illa, men inte omöjligt. Hade det varit en förstagångsägare till en kines hade personen troligen brutit ihop. ;-)

PS. En positiv erfarenhet är i alla fall att Connors päls torkar raketfort. Behövdes inte fönas utan var torrt på ett par minuter. DS

6 kommentarer:

 1. Oh så spännande att läsa om Connor. Skrattade när jag såg framför mig hur han tränger sig under Sid!!
  Tack för en rolig och rörande blogg.
  Carina

  SvaraRadera
 2. Tack Carina! Vad kul att du gillar min blogg. :-) Egentligen är det inte en hundblogg, men det har råkat bli det mer och mer ändå.

  SvaraRadera
 3. :-)
  Nemi gjorde likadant, men har faktiskt slutat sedan jag sa till några gånger. eller så kom hon på att det fanns ett samband mellan att bli kissad på och att bli badad (i motsats till Zelda gillar hon inte att bli badad/duschad).

  SvaraRadera
 4. Kan livligt föreställa mig hur det var att bada Connor:-) Det tog minsann ett tag innan min Bingo accepterade att bli rakad och att bli badad eller kloklippt tillhör fortfarande inte favoritsysselsättningarna;-). Fast själva rakningen har faktiskt blivit helt accepterad och t o m positivt tolererad eftersom jag matar på rejält med riktigt gott mjukt godis under tiden som jag rakar och särskilt efter rakning av partier som han inte är så förtjust i som vid nosen och runt ögonen. Varierar också mellan gångerna med antingen ugnsstekt kycklinglever, kokt kyckling samt leverpastej på tuggpinne, för att det ska kännas extra spännande.

  Det tog dock ca 3-4 månader innan vi ens kom till tolerera-läget när det gäller rakning fast efter mkt in-nötning och mkt godis så snart en liten bit rakats utan protester så har det blivit nästan som en favvo-stund för både matte & Bingo;-). Tyvärr verkar inte ens mjukt godis hjälpa för att få Bingo att sluta gny när han badas... Min ungdoms malteser var dock rikigt riktigt hemsk att bada eftersom han brukade bitas, men det var för att han förknippade badet med det jobbiga efter-badet-reda-ut-tovig-lång-päls.

  SvaraRadera
 5. Jag undrar vad exakt det är de inte gillar. Zelda har gillat att bli badad från första stund, Nemi har ogillat ... ja vad?? Vattnet? I öronen eller i ögonen eller på nosen? Temperaturen? Tvål/schamop? Akustiken i rummet?? Jag har testat alla möjligare varianter - varmare/kallare vatten, bara schamponera från nacken och ner, och använda en fuktig trasa till ansiktet/huvudet, att göra det fort eller långsamt, och jag tycker inte att något av detta verkar spela någon roll.
  Undrar så vad problemet är för de små liven.

  SvaraRadera
 6. å lillevännen ...
  När jag jobbade på hundtrim för länge sedan var det en del som också jämrade sig och skrek, stackars småvännerna... De blev väl aldrig helt tysta genom åren, men såsmåningom blev det mest som en liten klagosång... Jag brukade viska lite lugnande ord i deras öron ...

  ja här kissas det också kors och tvärs och över och under varann ;-)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)