måndag 26 augusti 2013

Nybadad och nytrimmad

Snacka om skillnad, när maken varit med och köpt hund! :-) Idag hjälptes vi åt (!) att trimma och bada Leo. Jag har dragit på det i fjorton dagar, då Leos första bad var tämligen traumatiskt. Åtminstone för mig. Leo själv skrek och sprattlade ordentligt första gången, men jag försökte ändå vara så lugn och pedagogisk som möjligt. Idag gick badandet myyyycket bättre och Leo skrek inte när vi skulle trimma honom, utan grät "bara" lite grand. Jag har faktiskt övat med trimmern i massor med möjliga och omöjliga situationer utan att klippa så mycket, så lite utdelning tror jag nog att det givit. Nu är vi superglada och nöjda alla tre och jag tänker att jag kanske gjorde ett bra jobb även vid första duschen trots allt.
Sid fick förstås också finna sig i bad och trimning. Och lite ironiskt är det väl ändå - att Sid inte säger ett knyst i denna situation Till skillnad från i princip alla andra tillfällen alltså. ;-)

10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jappelijappjapp, som en av våra bloggkompisar säkert skulle ha skrivit. ;-)

   Radera
 2. Han är helt enkelt nöjd :)

  SvaraRadera
 3. Mysigt att Leo blivit husses hund också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är förunderligt, men lilla Leo ligger och trycker sig mot min man varje natt. Och maken kan inte bestämma sig för om det ska få vara så eller inte. Han själv sover nog sämre, men det är ju så himla mysigt samtidigt. :-)

   Radera
 4. Tycker de är lite lika din Make och din vovve...i alla fall i håret!
  Har badat stina varje dag i en vecka nu...säkerligen inte bra, men ska odjuret sova på min kudde så ska hin inte lukt skumt inte! (ler)
  Fast hon ser ut att gilla att bada och jag lovar jag har köpt ett riktigt fint hundschampo, hon blev så matt i pälsen då jag använde Klorin...fy på mig, skojade dumt nu!
  Kram på dig, plugg dag idag, jag lider och tänker fula saker om lärarare......undrar hur du är som lärare?
  Kram ifrån Oumberlige Peter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sträng men rättvis - det gamla klassiska. ;-) Sedan är jag en himla bra pedagog också. Jag kan lära vem som helst att räkna differentialekvationer. Hehe.

   Radera
 5. Ser att tangentbordet inte fungerar som det ska, borde nog läsa igenom innan jag publicerar! (ler)

  SvaraRadera
 6. Härligt med teamwork och Leo ser verkligen ut att trivas i din mans famn (trots bad):-)

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)