lördag 8 oktober 2011

5 liter vin för 9,35 Euro

Idag var vi inne i Frankfurt på morgonen. Egentligen letade vi efter en möbelaffär som jag ville besöka, men den hittade vi inte. I stället råkade vi gå förbi en jättehäftig italiensk affär. Där kunde man köpa vin i "lösvikt" - genom att tanka från stora cisterner. Antingen som bag-in-box eller genom att helt enkelt ta med sig en egen flaska.
Här fylls flaskor till kunden före oss
Här fylls våra glas för provsmakning.
Vi provade både det vita vinet och det röda. Det var goda viner båda två, men det röda kändes ändå ett snäpp bättre. Vinet kostade 1,87 Euro/liter så vi slog till och köpte fem liter i en box. Hur coolt som helst!

Idag är det skitväder. Det regnar  och är förhållandevis kallt - typ 8-10 grader. Buzz frös i morse och är väl inte så där värst sugen på att gå ut i det böta och kalla, men det ska vi strax göra i alla fall. Vi måste lämna tillbaka en videofilm vi hyrde igår. I Tyskland lånar man visst filmen först och betalar när man lämnar tillbaka den. Lite bakvänt mot vad vi gör hemma i Sverige.
Frankfurt den 8 oktober 2011 kl 08.40.
Dagens Frankfurtbild är tagen från ett annat ställe än vanligt. Jag tycker bilden är häftig, eftersom jag lyckades få med ett flygplan som flyger över stan.
Frankfurt den 8 oktober 2011 kl 12.35.
Dagens bonusFrankfurtbild är tagen genom bilfönstret när vi var där idag. Den är lite suddig tyvärr, men jag tycker att det var frän på något vis, så den får också komma med här på bloggen.

3 kommentarer:

  1. Kul med alla Frankfurt-foton från olika vinklar och vrår! Tänk att ni har så kallt så långt söderut...det är samma grader som vi har här i Sörmland nu.

    SvaraRadera
  2. Kul att du gillar alla mina Frankfurtbilder. Misstänker att folk kanske blir trötta på dem. Men jag är fascinerad över hur olika staden kan se ut. Och kallt, ja, ikväll är det bara 5 grader. Brrrrrrrr.

    SvaraRadera
  3. Hä hä, vilken höjdarpryl att köpa vin i lösvikt! Så mycket bra saker de hittar på i didära utlandet :)

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)