lördag 8 oktober 2011

Blodvite (varning för blodig bild)

Idag var maken och sonen ute och cyklade. Bara ett par hundra meter hemifrån cyklade sonen omkull. ORDENTLIGT. Han slog i huvudet (som hade hjälm!), axel och handled. Först trodde vi att vi skulle vara tvungna att åka till akuten, men vi avvaktade lite. Bytte dyngsura (på grund av regn) kläder till varma torra och snodde in sonen i en filt. Tvättade såret och letade alla försäkringspapper som vi misstänkte att vi skulle behöva ta med oss. När det gått en halvtimme hade sonen lugnat ner sig och kunde känna efter lite bättre. Armen var rörlig även om det gjorde väldigt ont. Värre var det med ett sår bakom örat. Vi beslutade oss för att bara dra ihop såret med strips. Det var lättare sagt än gjort... Men vi gjorde så gott vi kunde.
Cykelskada - jack bakom örat.
Så här i efterhand undrar jag om vi tog rätt beslut. Såret var djupt och trots att vi dragit ihop såret blöder det lite hela tiden. Vi får se hur det ser ut i morgon. I värsta fall får vi väl åka till sjukhuset då. Inte för att man brukar sy sår så långt efteråt väl, men kanske för att dra ihop såret ytterligare?

4 kommentarer:

 1. Usch det ser otäckt ut. Har det gått bra?

  SvaraRadera
 2. Det är svullet och ömt, men det blöder inte längre. Skulle nog ha sytt det...

  SvaraRadera
 3. Himmel! Jo, det hade jag sytt om han hade kommit in när jag arbetade på sjukhus... Det kommer säkert att läka fint ändå, huden bakom örat utsätts ju inte för så mycket tänjning och rörelse...
  Efter ett dyn är det inte mycket att göra, man brukar vilja sy inom 4 timmar...
  Hoppas på snabb och komplikationsfri läkning!

  SvaraRadera
 4. Åsa: Hmmm, misstänkte det så där i efterhand. Det var lätt att klämma ihop såret mellan fingrarna, men inte fullt lika lätt att fästa stripsen och dra ihop det. Det fanns liksom inte så mycket fästyta där bakom örat. Jag brukar inte hetsa upp mig så mycket över sådana här saker. Kanske borde jag inte vara så cool. Sonen är fortfarande öm och blåslagen, men såret ser okej ut idag. Nu hoppas jag att det bara läker ordentligt.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)