tisdag 8 januari 2013

Fikatajm och två Sid-mysterium mindre

Idag fikade jag tillsammans med en amerikansk mamma! Jag brukar möta henne när jag väntar på bussen med ungarna varje morgon. Hon har lite yngre barn som åker med en skolbuss som går några minuter före mina ungars. Nu äntligen bjöd jag in henne. Det var jättetrevligt och hon berömde min goda engelska! :-) Det var ju snällt och väldigt bra för mitt självförtroende. Jag tycker själv att jag suger, även om jag inser att engelskan nog blivit en hel del bättre sedan vi flyttade utomlands.

Fick mail-svar från säljaren igår, att Sid inte gått i koppel utan bara släppts ut på gården tillsammans med hennes andra hundar. När hon socialiserat och tränat sina pudelvalpar har han inte varit med... Varför då kan man ju fråga???! De hade provat att gå med koppel, men han hade vägrat att gå. Precis som för oss alltså. Men om det nu är första gången är det kanske inte så konstigt, eller? Hur reagerar hennes pudlar? Springer de bara med som om ingenting har hänt de fösta gångerna de går i koppel? Med tanke på att Sid inte gått i koppel tidigare funkar det ju redan superbra! I morse gick vi halvlånga rundan på fälten utan problem. Med tanke på hur otränad han tydligen är tycker jag att vi väldigt snabbt har fått bättre koll. Både han och jag! :-)

För övrig trodde jag att Sid hade stubb (från rakning) på ryggen, för han var så väldigt sträv när man klappade honom. Måste vara väldigt långsam i tanken, för det var först idag jag fattade att han är TORR och fnasig - inte stubbig. Nu smörjer jag honom med vaniljdoftande (he, he) body butter från Body shop så att han blir lite mjukare. Senare tänker jag ta karbamid-salva från apoteket, men den svider gärna om man har (osynliga) hudsprickor så den tänker jag vänta lite med.

11 kommentarer:

 1. Kul att du fick en trevlig stund med mamman. Och ros för din engelska med, vad kul!!
  Förståeligt att Sid inte vill gå med de nyheterna då?!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en bra dag igår. Kul med besök och det funkade bra med hundarna. :-)

   Radera
 2. Bra att veta hur den tidigare träningen sett ut för då vet man vad man kan förvänta sig. Går säkert att få bra koppelvana ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite enklare när man vet lite mer... Tycker redan att det funkar bra med koppel. Sid verkar var mycket lyhörd och lättlärd. Han stannar när man säger stanna och han har snappat upp andra rutiner supersnabbt. Men jag har fortfarande inte någon känsla för hur han är att träna andra saker med. Han kan absolut inte sitt och ligg. Han blir alldeles för uppspelt när man fokuserar på honom.

   Radera
 3. Skönt när bitar faller på plats. Mysigt med ryggmassage och insmörjning för lille Sid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sid gillade verkligen sin insmörjning. :-) Nu stinker han vanilj och jag var rädd att han skulle tvätta bort allt. Han snyggar ju till sig precis som en katt ;-) Men icke, det fick vara kvar. Så redan i eftermiddag vågar jag nog mig på lite karbamidsalva. Då har han redan blivit smord minst fem gånger med den body butter.

   Radera
 4. Vad kul att du träffat en annan mamma att fika med. Kontakter är viktiga. Varför skulle din engelska vara sämre än tyskarnas?
  Med tanke på att Sid inte har koppelvana, har du väl egentligen lyckats bra under promenaderna. Kul att de informerar dig om det så "tidigt". Det hade väl kunnat nämna vid överlämnandet...

  Ha en fortsatt skön vecka!
  Kram Elle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättekul med fikat! Och jag tycker själv att det gått ganska bra med koppel-promenaderna när jag tänker på förutsättningarna. :-)

   Radera
 5. Kul att det går bra med Sid och att du hittat någon att prata engelska med. Med lite tur hittar du nog snart någon likasinnad som du kan prata svenska med också.
  Stora kramar till dig, ungar, hundar och make.

  SvaraRadera
 6. Body Shops bodybutter med Aloe vera smörjer jag mina med minst een gång i veckan (efter bad). Den kan starkt rekommenderas, håller huden len och mjuk./Linnea o cruella

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)