lördag 13 mars 2010

Helt galet tokigt!

I kväll var vi och åt på en kinarestaurant. De har väldigt god mat, med många OLIKA smaker (till skillnad från de svenska kinarestauranter vi känner sedan tidigare). När vi skulle betala notan fick vi det svart på vitt. Precis som vanligt...

 1. 1 stort glas Martini Rosso ( inklusive ett glas som enligt en hemsida jag nyss hittade kostar 2,20 Euro) - 4 Euro
 2. 1 liter vatten (utan kolsyra) - 7 Euro

Fatta! I detta land kostar vatten mer än alkohol på restauranger. En flaska öl, Coca-Cola eller en flaska vanligt vatten kostar oftast lika mycket. Helt galet tokigt!

4 kommentarer:

 1. Så intressant - dricker belgarna mer än svenskarna? Väljer man en vodka i stället för en läsk om priset är detsamma? Och vilka enorma skatteintäkter den svenska staten måste få av varje svindyr Martini som konsumeras på Stureplan...

  SvaraRadera
 2. Det där fattar inte jag heller. I vår "billiga" affär så kostar SEX liter Coca-cola 3,99 € och EN liter mjölk 1 € , och då har vi eget mejeri 2 km bort!? Helknäppt!

  SvaraRadera
 3. Ja, ibland är det upp-och-ner-vända världen, eller hur?!

  Åsa N: Jag tror belgarna (här i Waterloo Walloner = fransktalande) dricker mer, men på ett väldigt mycket trevligare och mer "förnuftigt" (?) sätt. Har inte EN ENDA GÅNG stött på ett fyllo under mina 16 månader här till exempel. Inte heller sett någon kö av alkoholtörstiga människor utanför affären på morgonen... Här dricker man mycket öl, vin och champagne. Starksprit verkar egentligen inte höra till vardagen som jag uppfattar det i min egen skyddade del av världen. Satidigt betvivlar jag inte att alkoholister finns här. Kanske är det mer "socialiserade och samhällsfungerande" alkoholister?

  Väljer man en vodka i stället för en läsk om priset är detsamma? Nej, det verkar inte så. Men jag kan tala om att min son hellre väljer Coca-Cola än vatten. Det är illa nog ;-)

  Fru Venus: Kan slå vad om att mjölken inte ens kommer från ert mejeri?! Hemma på Gotland var det just så. Mjölken skickades först till fastlandet och sedan tillbaka till Gotland. Helknäppt! Hjälpte inte hur mycket lokalbefolkningen protestereade.

  SvaraRadera
 4. ja det märkte vi i spanien när vi var där o semestrade! jag drack vatten ( dricker inte öl eller cider typ) och mitt vatten kostade lika mkt som sambons tre öl! märkligt!

  kramen!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)