söndag 21 mars 2010

Sophantering

Det regnar och är grått idag. Ändå är det 10 grader varmt ute. Men man blir inte så värst inspirerad direkt...
Tänkte visa hur vi slänger våra sopor här i Waterloo. Spännande va?! Först köper vi soppåsar i affären. De är ganska dyra - ca 10 kr/vanlig soppåse och ca 3 kr/burk- och plastflaskepåse. Sedan samlar vi soporna i påsarna inomhus (!). En gång i veckan hämtas soporna utanför vårt hus. Man kan då slänga precis hur mycket sopor man vill, vilket är jättebra! Eftersom kostnaden för soppåsarna täcker själva sophämtningen så betalar man i relation till hur mycket eller lite sopor man producerar. Kostar mer om man haft massa folk på besök, men kostar INGET om man är på semester eller bortrest. Jag gillar systemet jättemycket. Här står soppåsarna utanför husen på gatan och väntar på att bli hämtade.
Nackdelen är att de inte kommit på att man kan lägga soporna i en soptunna UTOMHUS ännu... Man sparar sina sopor INOMHUS. Vanligtvis i garaget (tror jag). Skulle fåglarna/hundarna/råttorna hitta något smarrigt i påsarna som man lägger ut för upphämtning (vanligtvis sent kvällen innan) kan man hitta både det ena och andra utspritt över gatan. Men det händer förvånansvärt sällan faktiskt. Vandaler som sparkar soppåsar på vägen hem från pubben har vi inte ens hört talas om. Visst är det märkligt?!

1 kommentar:

  1. Vi har lite samma system på Åland, men vi får gratis soppåsar och betalar en månads avgift. Sen har vi åtta-facks tunnor som vi samlar allt i och som de tömmer 1 eller 2 ggr i månaden. Vi sorterar: glas, plast, metall, kartong, tetra, brännbart, kompost och aluminium. Bra för naturen!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, Jag är alltid så nyfiken på vem som varit här! :-)